luni, 22 octombrie 2012

Tratament naturist pentru diabet zaharat

Tratamentele naturiste pentru bolile de metabolism Tratament naturist diabetul zaharat Boala poate fi transmisa genitc, dobandita din copilarie din cauza unor infectii virale sau apare la adulti cu varsta intre 30 – 50 de ani generate, in special, de pancreatita cronica. Diabetul este de tip 1 numit si diaet zaharat insulino-dependent, afecteza 5% din diabetici si de tip 2 numit si diabet zaharat insulino-independent, afecteza 90-95% din diabetici si apare de obicei dupa varsta de 50 de ani. Insuficienta secretiei de insulina, nerespectarea regimului alimentar, consumul excesiv de glucide, obezitatea cu cresterea greutatii corporale peste 20%, stresul si emotiile puternice, o viata dezordonata precum si transmiterea ereditara a bolii in familiile cu diabetici duc la declansarea diabetului. Daca nu este tratata boala provoaca urmatoarele complicatii: modificari osteoarticulare, pancreatite acute sau cornice, atrofie musculara, oreion, hepatita, ciroza uscata, dereglari renale, dereglari cardiovasculare, boli oculare si afectiuni canceroase. Tratamentul naturist pentru diabet se poate face cu ceaiuri (neindulcite sau indulcite cu zaharina) din plante (care contin principii active hipoglicemiante) ca: afinul, frunze de anghinare, frunze de dud, frunze de nuc, radacini de brusture, frunze de urzica vie( are efecte diuretice, hemostatice, antimicrobiene, hipoglicemiante), frunze de salvie(cu efecte antiseptice, coleretice, carminative, hipoglicemiante), frunze de fag si coacaz negru, flori de coada soricelului, herba de saschiu, ciocul berzei, tintaura, radacini de obligeana si cicoare, amestecuri din cerentel, ienupar, isop, menta, merisor, mesteacan, papadie, pir, roinita, soc, tataneasa, trei frati patati, troscot, anghinare, teci de fasole, salvie. Ca regim alimentar se recomanda cat mai multa ceapa, zilnic salate proaspete de legume(varza, conopida, fasole verde, stevie, loboda, laptuca, spanac, vinete, tomate, ardei, morcov, telina, ridichi, castraveti, dovlecei) vara si primavara se bea suc de urzici si sucuri de legume proaspete, iar toamna si iarna se consuma sucuri de radacinoase(morcov, telina, patrunjel, pastarnac),fructe proaspete(mere, cirese, visine, caise, piersici, gutui, lamai cu zaharina, portocale, mandarine, afine, fragi, zmeura, capsuni, alune, nuci). Se pot consuma cu restrictii cantitative supe de carne si fasole,carne slaba, peste, cartofi piure, masline, soia, oua, lapte degresat, iaurt, paine integrala, unt, ulei, margarina, fulgi de ovaz, orez, gris, grau germinat, drojdie de bere. Se interzice carnea de porc, pestele gras, grasimi animale, ulei rafinat, cartofi prajiti, fasole uscata, ciuperci, paine alba si paste fainoase, zahar si dulciuri rafinate, ciocolata, cacao, dulceturi, gemuri, inghetate, rahat, miere de albine, struguri, prune, pere, stafide, banana, curmale, smochine, vinuri dulci si rosii, bere, alcooluri tari, bauturi racoritoare industriale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu